Därför Älskar Kvinnor Män

August 31st, 2010

Jag satt och läste lite här och lite där idag och kom över Paolo Cohelo’s blogg om livet i allmänhet och kärlek i synnerhet. På bloggen fanns ett inlägg rörande en inte allt för objektiv, men nog så sann undersökning han genomfört.
Den slutgiltiga listan var synnerligen tänkvärd och definitivt läsbar för fler anser jag och tog ett vidlyftigt beslut på direkten och utan någon större eftertanke; Jag kopierar det där!
Således har jag helt sonika gjort en fri översättning av hans ord och hoppas med dessa inledande rader på alla sätt undvika att hamna i blåsväder.

 • Vi älskar män efter som de aldrig kan fejka en orgasm, inte ens om de vill.
 • Eftersom de skriver dikter, sånger och böcker till vår ära.
 • Eftersom de aldrig förstår oss men aldrig slutar att försöka förstå oss
 • Eftersom de kan se skönhet hos kvinnor som sedan länge själv har upphört att se någon skönhet hos sig själv
 • Eftersom de en gång var små pojkar
 • Eftersom de kan få fram långa intrikata, machiavelliska eller oerhört komplexa ekvationer i både matematik och fysik och samtidigt vara totalt aningslösa när det gäller kvinnor.
 • Eftersom de är otroliga älskare som inte slutar förrän vi är helt nöjda.
 • Eftersom de har lyckats höja idrotten till religionens nivå.
 • Eftersom de aldrig är rädda för mörkret
 • Eftersom de inte bryr sig om sin ålder eller hur de ser ut.
 • Eftersom de envist försöker sig på att bygga och reparera saker som ligger utanför deras förmåga med samma naiva självsäkerhet som tonårspojken som vet allt
 • Eftersom att de aldrig bär eller ens skulle drömma om att bära skor med höga klackar på.
 • Eftersom de alltid är redo för sex
 • Eftersom de påminner om granatäpple: mängder med oätliga delar men de saftiga fröna är så otroligt goda och saftiga att frukten oftast överträffar dina förväntningar.
 • Eftersom de är rädda för att bli skalliga
 • Eftersom du vet att de säger vad de tycker och menar vad de säger.
 • Eftersom de älskar maskiner, verktyg och redskap med samma hängivenhet som kvinnor älskar smycken.
 • Eftersom de gör stora ansträngningar för att dölja, med dåligt resultat, att de är svaga och mänskliga.
 • Eftersom de talar för mycket eller inte säger något alls när det kommer till kritan.
 • Eftersom de alltid äter upp maten på tallriken.
 • Eftersom de intar en modig position framför möss och insekter.
 • Eftersom en välartikulerad fyraårig flicka kan få dem stumma och en vacker 25-åring kan förvandla dem till dreglande fånar.
 • Eftersom de oftast vill vara antingen allätare eller asketiska, krigare eller älskare, artister eller generaler, men sällan något där emellan
 • Eftersom det, enligt männen, inte finns något som heter för mycket adrenalin
 • Eftersom när allt är sagt och gjort kan de ändå inte leva utan kvinnan, hur mycket de än försöker.
 • Eftersom de verkligen är så enkla som de påstår sig vara.
 • Eftersom de älskar extremer och när de väljer att gå till ytterligheter tillåter de oss att fånga upp dem.
 • Eftersom de är så ömsinta när de gråter och eftersom de så sällan faktiskt gråter.
 • Eftersom att de tenderar att ta igen det de saknar i kommunikation i aktiv handling.
 • Eftersom de är utmärkta följeslagare när man kör igenom karga områden eller går förbi mörka gränder.
 • Eftersom de verkligen älskar sina mammor och påminner oss om våra pappor.
 • Eftersom de aldrig bryr sig om vad dagens horoskop, deras svärmor eller grannar har att säga.
 • Eftersom de aldrig skulle ljuga om sin vikt, ålder eller klädstorlek.
 • Eftersom de har en kuslig förmåga att se djupt i våra ögon och få kontakt med vårt hjärta, även när vi inte vill.
 • Eftersom de vill ha en förklaring när vi säger ”Jag älskar dig”.

alfta.com

Första dejten

August 23rd, 2010

Jaha, så är det så äntligen dags.
Man har pratat via mail, man har chattat och man har kanske pratat via telefon. Allt känns rätt, fjärilarna lever sitt eget liv i magen och man har bestämt sig för att ta ”förhållandet” till en helt ny nivå, man ska träffas i verkligheten. IRL ( in real life, som ungdomarna säger).

Den första dejten är fruktansvärt nervös och nervkittlande och får oftast även den mest rutinerade dejtaren att drabbas av handsvett, fumlande och ett begränsat ordförråd. Vill det sig riktigt illa kan den första dejten vara över innan man ens hinner blinka och utsikterna på en uppföljande träff har blåst all världens väg

Här kommer några få tips och tricks som du kan begagna dig av för att ge ett prima intryck och se till att världens bästa första dejt följs av en andra och en tredje och en…ja du fattar poängen!

Saker som funkar fint:

 1. Kom i tid.
  Du vill absolut inte komma sent till den första dejten. En senfärdig ankomst resulterar i svett i panna – inte så läckert, ett flåsande tal – det blir svårt att höra vad du säger och, hemska tanke, en irriterad dejt. Är du sen signalerar du att du inte bryr dig om den andres tid. Dessutom vill du inte att föremålet för din ömma låga ska gå och drälla själv, ensam och övergiven på en plats ni sedan tidigare bestämt.
  Inte ok. Den som väntar på något gott kan faktiskt vänta för länge.
 2. Se till att din dejt känner sig bekväm och väl till mods.
  Du är nervös, din dejt är nervös och om du anstränger dig för att få motparten att slappna av kommer även du att kunna slappna av. En avslappnad dejt ger er tillfälle att njuta och bara koncentrera er på varandra.
 3. Försök att bli intressant.
  Det finns inget värre än en dejt som sitter knäpptyst under en hel kväll.
  Att försöka hålla igång en konversation med någon som bara hummar och på väl valda ställen säger Ja eller Nej kan vara en plåga utan motstycke. Man vill känna att man är speciell och att man har en trevlig kväll, inte att man sitter ensam vid köksbordet och äter snabbnudlar.
  Se till att ställa följdfrågor, var intresserad och dela med dig av dig själv.
  Bli oförglömlig, helt enkelt!
 4. Skratta och ha roligt!
  Detta innebär inte att du ska brista ut i ett gnäggande så for motparten öppnar munnen utan se till att verkligen skratta när du känner för det. Att få tillfälle att skratta åt något tillsammans stärker känslan av samhörighet och ni kommer att känna er ännu mer avslappnade tillsammans.
 5. Gör den första dejten speciell och unik.
  Middag eller bio i all ära men att planera en dejt som innefattar något ovanligt kommer att göra er träff både unik och oförglömlig. Det behöver inte bli dyrt eller avancerat utan bara annorlunda. Släpp fram lite kreativitet och försök komma på något som du tror vederbörande hade uppskattat. Ofta har man ju haft mailkontakt och någorlunda koll på vad dejten är för någon så det borde inte bli allt för svårt. Picknick mitt i stan, drejkurs, bowla eller vad som helst!
 6. Var dig själv!
  Man kan aldrig lura någon i längden med att spela någon man inte är. Gillar din dejt inte dig för den du är så var det aldrig ämnat att bli ni. Bortsett från att du kan bli ställd vid skranket för falsk marknadsföring, vilket kan vara nog så jobbigt så är det jobbigare att spela någon annan dag ut och dag in.
  Så är du seriös i din jakt på en partner ska du se till att vara den du är. Du vill ha en dejt som tycker om dig för den nu är, inte för någon Nisse som du låtsas vara.

Dejta säkert och var rädda om varandra!

Dejta framgångsrikt

June 25th, 2010

Som med allting annat så krävs det vissa grundförutsättningar för att lyckas på dejtinsajterna. Det handlar inte på något vis om utseende eller andra ytliga kvalifikationer utan det här med ett framgångsrikt dejtande har sin stora grundläggande punkt på helt andra, betydligt djupare nivåer.

Det viktigaste för att lyckas med dejting är att ha lite koll på de grundläggande sociala färdigheterna.
Det kan naturligtvis låta en smula suspekt men det handlar om förmågan att möta andra människor. Att kunna prata med någon som man är uppriktigt intresserad av och samtidigt passa på att presentera sig själv på ett trevligt sätt.
För att lyckas med detta behöver du bara vara intresserad av den andra personens historia och hans/hennes tankar. Ställ frågor, var intresserad, fundera och gör kopplingar till något du själv har varit med om.

Det handlar inte om att du ska vara någon annan utan bjud på det bästa av dig själv och var uppriktigt intresserad av den andra parten. Men för allt i världen; Var dig själv!
Att verkligen anstränga sig för att bli intressant, rolig eller vad det nu kan vara märks med en gång.  Då försöker du helt enkelt för mycket vilket resulterar i att du bara pratar om dig själv och målet med att få den andra personen att känna sig viktig går med det i stöpet.

Anledningen till att du vill ställa frågor och bjuda lite på dig själv är att få människor i din närhet att känna sig väl till mods i ditt sällskap.  
Man kan ställa frågor om precis allt! Genom att fråga, visa intresse och vara lyhörd låter du personen för din ömma låga veta att han/hon är viktig för dig.

Att vara blyg är inget hinder, det gäller bara att öva lite. Man kan passa på att öva lite överallt om man känner sig lite blyg och osäker. I matkön, på banken eller på promenaden. Det är bara att öva på att ta kontakt. Komplimentera folk för något snyggt klädesplagg, diskutera väder, tågtidtabeller eller vad som nu kan passa beroende på situationen. Majoriteten av alla människor som man kontaktar, frågar något eller ger en komplimang till upplever kontakten som positiv. Människor vill bli sedda och hörda, så varför inte se och lyssna? Det hela bygger på något som kallas för social respons och det är ingenting som vi kan kontrollera, när någon tar kontakt responderar vi, så är det bara. Är det sen så att vi responderar – svarar för att den andra personer verkligen visar att det vi säger har betydelse, ja då vill vi naturligtvis fortsätta att prata med han eller henne.

Dessutom så har man en gigantiskt fördel när man dejtar på en internetsajt.
Även om man känner sig lite blyg, rodnar och behöver lite tid för att formulera sina tankar så är det inget som syns i brevet, i flörten eller leendet som du skickar. Dejtingsajterna är ett ypperligt forum för att lära känna andra människor och skapa en samtalsgrund som är lätt att jobba vidare med när man sen möts på en riktig dejt.

Kärlek, dejting och bröllopsyra

June 21st, 2010

 

”Jag älskar Dig”

Så har det låtit om Sverige hela året. Victoria och Daniels bröllop har formligen satt hela det svenska folket i ett hormonrusigt kärleksinferno. Överallt har man mötts av budskap om kärlek, bröllop, kärlekssånger och smäktande dikter.

Och visst har vi svenskar, det kyliga folket, koll på det här med romantiken, inte sant?
Månader av förberedelse och förväntan fick så slutligen sin upprinnelse i den stora dagen: Brudparets egen, alldeles speciella dag.
Nu vill jag på inget vis aspirera som någon form av bröllopsspecialist men det kunde sannerligen inte varit ett mer vackert och perfekt bröllop, i alla fall om man frågar mig.
Det var lite Disney känsla över den 19/6 vilket var en smula oväntat. Hela den massiva media vinklingen som har följt brudparet de senaste månaderna har ibland blivit snudd på löjlig. Spekulationer om allt och självutnämnda experter som högljutt har debatterat allt ifrån hur Kronprinsessan ska ta sig fram till altaret till eventuella brudtärnor.

Mitt i all kalabaliken har det vackraste brudparet någonsin ändå lyckats med bedriften att skapa en landsomfattande kärleksyra och en fantastisk tillställning.

Inför 1100 officiella gäster, och alla vi andra mindre officiella som följde det hela via media, i Stockholms storkyrka fick Daniel Westling sin prinsessa och blev Prins Daniel på kuppen.
Prins Daniel i svart smoking och vit fluga  och Kronprinsessan Victoria i en fantastiskt vacker, enkel gräddvit klänning med släp blev vigda av Stockholms ärkebiskop, Anders Wejryd, och jag misstänker att det inte fanns ett öga torrt av oss som bevittnade den vackra ceremonin.

Middagen hölls senare på kvällen i Rikssalen på slottet med kräftor, röding, kalvytterfilé och jordgubbsmousse. Allt i ackompanjemang av vackra tal och trevlig underhållning. Bröllopstårtan, som var tre meter hög och vägde 250 kg hade nog till och med fått en gottegris som jag att känna att lystmätet var mättat.

Så här ett par dagar efter, när lugnet har lagt sig och man tänker tillbaka å deras alldeles perfekta dag så är det vissa saker som har gått minnet fullständigt förbi och annat som har etsat sig fast.

Victorias lugnande händer när Daniel skulle ge henne ringen, Victorias tal på borggården där hon uttryckte sin glädje över att ha fått sin prins och Daniels fantastiska tal under middagen där han uttrycker sin tacksamhet och sin kärlek över sin brud.
De små gesterna och de subtila bevisen på kärlek som hela tiden fanns emellan de tu, det är sådant man kommer ihåg. Och för alla oss andra återstår bara att tacka så hemskt mycket för att vi fick vara med vid deras stora dag. För att vi med tårdränkta ögon och en varm känsla i magtrakten fick ta del av allt. Nu är det väl bara att spinna vidare på kärlekstemat som hela Sverige hängett sig åt under våren.
Det finns prinsar och prinsessor för alla och vem vet vad som döljer sig bakom nästa profil?!

Hitta den sanna kärleken på nätet!

June 19th, 2010

Målet med internetdejting är naturligtvis att hitta en långvarigt och kärleksfullt relation.  Det svåra med att hitta en givande kärlekspartner är, bortsett från att hitta rätt,  att övervinna sina rädslor, hålla motivationen på topp och undvika sina tidigare misstag.

Drömmen om den stora sanna kärleken finns hos oss alla. Oberoende vår ekonomiska status, vår utbildningsnivå eller vilken kultur vi är uppväxt i så har vi alla samma innerliga önskning om att älska, bli älskad och känna lycka.

Utöver det kan man naturligtvis önska sig ofantliga rikedomar, en egen yacht och en rosa ponny eller något annat som man sedan länge gått och drömt om. Listan kan göras hur lång som helst på saker som vi vill ha, saker som vi drömmer om men kontentan av alla dessa önskningar leder till sist bara i en springande punkt. Ovanstående önskningar och drömmar fyller nästan bara ett behov, nämligen behovet av att känna sig mer älskad, åtrådd eller kanske rent av avundsvärd.

Om vi nu utgår ifrån att kärlek och förälskelse tillhör ett av våra mest fundamentala behov efter våra mer fysiologiska behov, som först och främst måste fyllas, hur kan det då komma sig att det ibland är så  svårt att hitta den sanna kärleken?

Jag förmodar att vi alla har mer eller mindre lyckade relationer med oss i bagaget. De mer lyckade relationerna kan vi tänka tillbaka på med värme och de mindre bra har kanske fört med sig både smärta och sorg.
Och det är så det ska vara. Glädje och hopp ska varvas med sorg och svårigheter, det är så  man utvecklas, kommer till nya insikter och nya sanningar. Det är när vi utvecklas och tar ett steg framåt som vi lär oss om oss själva.
Det är först när du verkligen känner dig själv som du kan hitta modet att älska dig själv.
När du väl börjar fokusera på dig och vad du behöver för att må bra det är då den stora sanna kärleken kommer att slå emot dig som en jättevåg.

Den sanna relation bygger på ömsesidig kärlek och trohet, men även gemensamma drömmar och värderingar och, inte att förglömma, inre kvaliteter.
Ett sätt att möta dessa olika primära egenskaper är att prova en renodlad matchmaking sida. Ett av de dyrare alternativen med internetdejting men tack vare sommarens erbjudande ett alternativ i klass med de vanliga dejtingsidorna.

Varför inte prova att registrera dig en månad och, om du har tur, drabbas av din egen kärleksvåg.